Päivähoito ja lähikoulut

Päivähoitopaikkoja on läheisissä päiväkodeissa Karhunaukiolla ja Maistraatinkadulla. Perhepäivähoitajia on myös alueella useita. Hoitopaikkatilanteesta voi tiedustella päivähoidon palvelualuejohtajalta.

Oppivelvollisuuden alkaessa vanhemmat voivat ilmoittaa lapsensa haluamaansa kouluun ja helmikuussa saatujen ilmoittautumisten lukumäärän mukaan koulut saavat oppilasennusteen mukaisen määrärahansa.
Huhkolan asuinalue kuuluu Lausteen koulun oppilasalueeseen. Huhkolasta oppilaat käyvät koulua niin Lausteen kuin Vasaramäenkin ala-asteen kouluissa. Yläasteen luokat ovat Kupittaan koulussa.

Lähikouluista

Lausteen koulu sijaitsee Lausteen ja Vaalan asuinalueiden välissä Raadinkadulla, noin kilometrin matkan päässä Huhkolasta. Kouluun on hyvät yhteydet pyörätietä pitkin sekä linja-autolla.

Olettehan myös huomanneet P2-palvelulinjan liikennöinnin alueellamme. Se on, vaikkakin vähän harvemmin kulkeva, todella ”ovelta ovelle” vaihtoehto. Aikataulullisestikin se toimii ja esimerkiksi koulun tiloissa toimivassa Lausteen kirjastossa voi mainiosti odottaa bussia kotiin.

Lausteen koulu valmistui vuonna 1976. Rinnakkaisluokkia on useita jokaisella 1.-6. luokalla. Alkuaikoina oppilaita oli yli viisisataa, mutta nyt oppilaiden määrä on vakiintunut noin kolmeen sataan. Koulun oppilaissa on monia eri kansalaisuuksia, mikä monipuolistaa koulutoimintaa ja lisää mahdollisuuksia. Koulussa opitaan monin tavoin ymmärtämään erilaisia kulttuureja ja ihmisiä ja kasvamaan sosiaalisiksi ja hyväksyviksi. Nämä ovat kaikki tärkeitä tietoja ja taitoja tässä kansainvälistyvässä Euroopassa.

Suuremmat resurssit hyödyttävät kaikkia oppilaita. Lasten erilaisten tarpeiden vuoksi esimerkiksi matematiikassa, historiassa ja ympäristöopissa toimii eriytettyjä, pienempiä ryhmiä, mm. kielellisten valmiuksien mukaan. Samaan aikaan suomalaislapset saavat omassa ryhmässään opetusta. Koulussa toimii myös ensimmäisten ja toisten luokkien iltapäiväkerho sekä erilaisia harrastekerhoja.

Lausteen koulun sivut löytyvät: info.edu.turku.fi/lauste

Vasaramäen koulu sijaitsee n. 2.5 km Huhkolasta Vasaramäen asuntoalueella. Pyörätietä pääsee koululle asti ja linja-auto kulkee koulun ohi. Joitakin suojateitä täytyy silti pienimpienkin heti oppia käyttämään. Vasaramäen koulu on rakennettu 50-luvulla ja oppilaita on noin 160. Rinnakkaisluokkia on jokaisella 1.-6. luokalla yleensä muutamia. Koulussa toimii iltapäiväkerho ja Vasaramäen kirjasto on kätevästi myös koulun tiloissa.

Rehtori Jyrki Välimäki kuvaa kouluaan ehkä perinteikkääksi, mutta asioissa ollaan silti ajan tasalla nykyajassa. Koulu toteuttaa opetussuunnitelmassaan myös erityisteemoja, kuten teemoja kestävän kehityksen ohjelmasta.

Vasaramäen koulun sivut löytyvät: info.edu.turku.fi/vasaramaki

Liikuntaharrastusmahdollisuuksia

Meillä on yksi kaupungin parhaista valaistuista pururata/hiihtolatulenkeistä opastuksineen naapurilähiöihin asti. Pururadan läheisyydessä on lisäksi frisbeegolfpuisto, jossa on yksi Suomen vaativimpia frisbeegolfratoja (Suomen Mestaruuskisa 2010). Lisätietoa osoitteesta www.7k.fi. Iso Karhunaukion pallokenttä on kesällä suosittu ja talvella kenttä on katettu kuplahalli. Myös pienempi hiekkakenttä, Kettupuiston kenttä Ketunkadulla, on tärkeä paikka vaikka pienempiin peleihin kuten pesäpalloon tai petangueen. Talvella kenttä jäädytetään. Samaisen kentän laidalla sijaitsee viihtyisä lasten leikkipaikka. Toinen iso leikkipaikka on Poronkadulla.

Kauppakeskus Skanssi ja muut palvelut lähialueella

Skanssin kauppakeskus sijaitsee kivenheiton päässä Huhkolasta heti Ykköstien toisella puolella. Monipuolinen keskus tarjoaa lukuisia palveluita eri aloilta, esimerkiksi parturi-kampaamoja, optikkoliikkeitä, kultasepänliikkeitä, suutarin, Soneran, DNA:n ja Elisan liikkeet, lemmikkiliikkeen, kirjakauppoja, sisustusliikkeitä, kukkakaupan, urheiluliikkeitä, vaatekauppoja, kahviloita ja ruokapaikkoja sekä K-Citymarketin.

Kauppakeskus Skanssin sivut löytyvät: www.skanssi.fi

Muista palveluista Huhkolan alueella mainittakoon ainakin Siwa ja Sale sekä kirjasto, lastenneuvola ja seurakuntatalo, jotka löytyvät Lausteelta. Lausteelta löytyvät myös pari kebab-pizzeriaa. Postitoimipiste toimii Siwan yhteydessä Pormestarinkadulla. Lisäksi lähellä on myös Varissuon liikekeskus.