Huhkola sai omat nimikkokasvinsa

Huhkola sai muiden kaupunginosien tapaan omat nimikkokasvinsa. Huhkolan nimikkopuu on punatammi (Quercus rubra), nimikkopensas on sirotuomipihlaja (Amelanchier laevis) ja Huhkolan nimikkoperennaksi valittiin punainen kevätesikko (Primula veris f rubra).

Idea kaupunginosien nimikkokasveista syntyi Turun kulttuuripääkaupunkivuonna 2011. Ehdotuksia kerättiin omakotiyhdistyksiltä, kaupunginosaseuroilta ja yksityishenkilöiltä. Ehdotuksia pidettiin valintojen lähtökohtana. Perustelluimmat ehdotukset saivat suurimman painoarvon. Valinnoissa nojattiin asiantuntijoina toimineiden puutarhaneuvos Aarno Kasvin ja arboristi Robert Rainion näkemyksiin.

Nimikkokasvien valintaa vaikeutti alueitten määrittely. Kaupunginosien lisäksi kasvinsa saivat vakiintuneet asuinalueet. Toisaalta rajanvedon vaikeuden vuoksi osalla alueista on yhteiset nimikkokasvit. Näistä syistä nimikkokasviprojekti jätettiin avoimeksi prosessiksi, johon voidaan tulevien ehdotusten mukaan tehdä muutoksia ja lisäyksiä. Ehdotuksia voi edelleen lähettää Turkuseuralle ja Turun pientalojen keskusjärjestölle.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *